Canvas Logo

[Curs on line streaming] AUTOOCUPACIÓ. PLA D'EMPRESA DESENVOLUPAT

Activitat Per a la teva empresa!

Organitza aquesta acció formativa a mida a la teva empresa! Contacta'ns aquí
Organitza: Impulsat pel CETIT i impartit per COGITI FORMACIÓN a la Plataforma Formación COGITI
Dates: De  l'1 d'agost al 4 de setembre  de 2022
Horari: On line, al teu ritme
Durada: 70 hores, 5 setmanes
Objectius: 

L'objectiu principal del curs va dirigit a fer que l'emprenedor vegi com es desenvolupa un PLA D'EMPRESA per planificar, avaluar i controlar tots els aspectes més importants del negoci, des de la idea inicial, fins a la posada en marxa de l'empresa.

Altres objectius són:

  • Donar una visió general al que representa l'autoocupació, amb els seus avantatges i desavantatges
  • Donar a conèixer els plantejaments previs abans de muntar el negoci: inversions, localització, factors claus dèxit i de fracàs, i errors de partida inicial
  • Ajudar l'emprenedor a realitzar un pla de màrqueting i comercialització analitzant el mercat dels seus productes o serveis, a pensar en els seus preus de venda incloent-hi els factors que hi incidiran, en els canals de distribució, estratègies de promocions, i altres elements que marquessin el seu pla de vendes.
  • A realitzar un pla econòmic financer ajustat al pla de producció i d'operacions
  • A recordar que tant les noves tecnologies, com l'R+D+i han d'estar presents a la seva nova empresa, així com pensar des d'un inici que haurà de tenir present la qualitat, el medi ambient i la prevenció de riscos laborals a la seva empresa.
  • A com heu de presentar el vostre projecte de negoci o la vostra empresa al vostre entorn.
  • I en resum planificar el seu negoci amb una base documental, EL PLA D'EMPRESA, anomenat de vegades PLA DE NEGOCI, que planifiqui tots els aspectes de la seva futura empresa

Programació: 

1. L'AUTOOCUPACIÓ

1.1. UNA BONA OPCIÓ PER DESENVOLUPAR-SE PROFESSIONALMENT

1.2. AVANTATGES DE L'AUTOOCUPACIÓ

1.3. DESAVANTATGES DE L'AUTOOCUPACIÓ

2. LEAN CANVES

2.1. CANVES. LLENÇ DE NEGOCI

2.2. LA METODOLOGIA LEAN START UP

2.3. DIFERÈNCIES ENTRE EL BUSINESS I EL LEAN CAMVAS

2.3.1. DIFERÈNCIES CONCEPTUALS

2.3.2. DIFERÈNCIES ALS GRUPS DE BLOCS

2.3.3. DIFERÈNCIES ALS BLOCS

2.3.4. DIFERÈNCIES A L'ORDRE A OMPLIR

2.4. COM S'UTILITZA EL LEAN CANVES?

2.5. AVANTATGES I DESAVANTATGES DEL LEAN CANVES

2.5.1. AVANTATGES

2.5.2. DESAVANTATGES

2.6. CONCLUSIÓ

2.7. TAULER LEAN CANVES

2.8. EXEMPLE

3. ELS 9 BLOCS LEAN CANVES. CONCEPTES

3.1. PROBLEMES I NECESSITATS

3.1.1. De debò els clients no saben què volen?

3.1.2. Aleshores… com podem comprendre realment el client?

3.1.3. Preguntes clau

3.2. SEGMENTS DEL MERCAT. TARGET I EARLY ADAPTERS

3.2.1. Preguntes clau

3.3. ÚNICA PROPOSTA DE VALOR.

3.4. SOLUCIONS

3.5. AVANTATGES ESPECIALS I DIFERENCIALS.

3.6. FONTS D'INGRÉS.

3.6.1. La recurrència

3.6.2. Quines opcions hi ha per crear un model de negocis recurrent?

3.6.3. Com guanyaràs diners al teu Start-up? Quin és el teu model de marge i recurrència?

3.6.4. Models de negoci de volum o de marge?

3.6.5. Implicacions del marge al teu model 3.6.6. La recurrència, el factor clau

3.6.7. CONCLUSIONS

3.7. ESTRUCTURA DE COSTOS

3.8. MÈTRIQUES

3.9. CANALS

3.9.1. CANAL WEB

3.9.2. CANAL FÍSIC

4. PLA D'EMPRESA. INTRODUCCIÓ

4.1. EINA IMPRESCINDIBLE PER A L'ÈXIT DE LA TEVA EMPRESA

4.2. QUÈ ÉS UN PLA D'EMPRESA?

4.3. EL PLA D'EMPRESA ABANS D'INVERTIR

5. PLANTEJAMENTS PREVIS

5.1. INTRODUCCIÓ

5.2. LA UBICACIÓ DE L'EMPRESA

5.2.1. Un factor decisiu per a l'èxit del teu negoci

5.2.2. Localització en una població

5.2.3. Elecció del barri o zona

5.2.4. La ubicació més adequada

5.3. FACTORS CLAUS D'ÈXIT I RISCOS DE FRACÀS

5.3.1. Analitza-ho tot abans de crear la teva empresa

5.3.2. Factors Claus de l'Entorn

5.3.3. Factors Claus d'Èxit del Sector

5.4. FACTORS D'ÈXIT I FRACASSOS PERSONALS

6. ESTUDI DEL MERCAT

6.1. INTRODUCCIÓ

6.2. REALMENT NECESSITO UN ESTUDI DE MERCAT?

6.2.1. Investiga amb fonament

6.2.2. Defineix una meta

6.2.3. Quin tipus de recerca?

6.2.4. Fonts d'informació

6.3. ON CERCAR LA INFORMACIÓ

6.4. ESTUDI DEL MERCAT

6.4.1. Segments de mercat de l'empresa. Perfil del Consumidor

6.5. PÚBLIC OBJECTIU

6.5.1. Necessitats del Client

6.5.2. Tipus de Consumidors

6.5.3. Motivacions de Compra del Client

6.5.4. Procés de Compra del Client

6.5.5. Comportament i Conducta del Client a la Compra

6.5.6. Atributs a la Compra

6.6. EL CLIENT ACTUAL I EL DEL FUTUR

6.6.1. Empatia i innovació

6.7. DEMANDA POTENCIAL I TENDÈNCIES

6.7.1. Demanda Potencial

6.7.2. Tendències de la Demanda

6.7.3. Estacionalitat de la Demanda

6.8. CADA EINA SERVEIX PER A UN OBJECTIU

6.9. QUI ÉS EL MEU PÚBLIC?

6.10. LA TEVA PRÒPIA INVESTIGACIÓ ABANS D'EMPRENDRE

6.10.1. Analitza el consumidor

6.11. ANÀLISI DE LA COMPETÈNCIA

6.11.1. Competència directa

6.11.2. Competència Indirecta i Productes Substitutius

6.11.3. Competència Potencial i Barreres d'Entrada

6.12. QUÈ HAS DE TESTAR PER SABER SI ET LLANCES...

6.12.1. Grau de rellevància

6.12.2. Grau d'innovació

6.12.3. Oportunitat per preu

6.12.4. Com investigar el preu?

6.12.5. Què hi pots investigar?

6.13. ANÀLISI DELS PROVEÏDORS

6.13.1. Introducció

6.13.2. Identificar i Classificació dels Proveïdors

6.13.3. Criteris de Selecció i Avaluació de Proveïdors

6.13.4. Política de Compres

6.13.5. Magatzems de Matèries Primes

6.13.6. Termini de pagament a proveïdors

6.14. PREPARA BÉ EL TREBALL DE CAMP

6.14.1. Arribar a nous clients

6.14.2. Augmentar les vendes

6.15. DEFINEIX ELS TEUS VARIABLES DE SEGMENTACIÓ

6.16. QUANTES ENQUESTES NECESSITES

6.17. ESCULL BÉ LES EINES D'INVESTIGACIÓ

6.17.1. Enquestes

6.17.2. Com arribo al meu potencial client?

6.17.3. Estudis òmnibus

6.17.4. Investigacions a xarxes socials

6.17.5. Reunions de grup

6.17.6. Observació directa

6.17.7. Entrevista a un expert

6.18. DISSENYA BÉ EL TEU FORMULARI

6.18.1. El teu objectiu

6.18.2. Les formes

6.18.3. Preguntes clau

6.18.4. Extensió

6.19. PANELLS DE COMPRA I CONSUM

6.20. MISTERY SHOPPING

6.21. NECESSITO SUPORT DE PROFESSIONALS

6.21.1. Una altra idea

6.21.2. Eines gratuïtes

6.21.3. Empreses de recerca

6.22. ANÀLISI DAFO

6.22.1. Oportunitats del Sector

6.22.2. Amenaces del Sector

6.22.3. Punts forts de l'empresa

6.22.4. Punts febles de l'empresa

6.23. ESTRATÈGIES

6.24. CAME

6.25. TENDÈNCIES

6.26. LEAN CANVES

7. PLA DE MÀRQUETING I COMERCIALITZACIÓ

7.1. INTRODUCCIÓ

7.2. POLÍTICA DE PRODUCTE O SERVEI

7.2.1. Comparació del Producte/Servei amb l'Oferta Existent

7.2.2. Garantia i Assistència Tècnica

7.2.3. Avantatge Competitiu

7.2.4. Tecnologia: Patents i Marques

7.2.5. Productes i Serveis Futurs

7.3. POLÍTICA DE PREUS

7.3.1. Criteris de Fixació de Preus

7.3.2. Estratègies de Fixació de Preus

7.3.3. Termini de cobrament a clients

7.4. CANALS DE DISTRIBUCIÓ

7.4.1. Classificació:

7.4.2. Llistat de Distribuïdors

7.4.3. Política de distribució

7.4.4. Xarxa de Vendes: Política de Motivació i Incentius per als Comercials

7.4.5. Servei als clients: Sistemes d'avaluació dels canals de distribució

7.4.6. Mitjans d'emmagatzematge i transport

7.4.7. Comerç Exterior

7.5. ESTRATÈGIA DE PROMOCIÓ

7.5.1. Imatge corporativa. Marca Corporativa.

7.5.2. Missatge o Eslògan de l'Empresa

7.5.3. Marques de Productes o Serveis

7.5.4. Rètols de l'establiment

7.5.5. Estratègia de Comunicació

7.5.6. Canals de Comunicació

7.5.7. Accions de promoció

7.6. PLA DE VENDES

7.6.1. Objectius de Mercat

7.6.2. Política de la Força de Venda (Comercials)

7.6.3. Tècniques de Merchandising

7.6.4. Aparadorisme

7.7. MÀRQUETING DIGITAL. ERRORS

7.7.1. Introducció

7.7.2. Errors a evitar

7.8. TENDÈNCIES I FUTUR DE L'ECOMMERCE

7.8.1. VELOCITAT

7.8.2. SOBRE LA MARXA

7.8.3. UN NOMÉS MARKETPLACE

7.8.4. DEEP LEARNING

7.8.5. REALITAT VIRTUAL I AUGMENTADA

7.9. CREIXEMENT I INTERNACIONALITZACIÓ

8. PLA DE PRODUCCIÓ I OPERACIONS

8.1. INTRODUCCIÓ

8.2. INFRAESTRUCTURES I INSTAL·LACIONS

8.2.1. Instal·lacions Físiques (Ubicació, Grandària, Distribució, Venda /Lloguer)

8.2.2. Ubicació

8.2.2.1. Grandària

8.2.2.2. Distribució

8.2.2.3. Compra/Lloguer

8.2.2.4. Característiques del local

8.2.3. Equipament (Maquinària, Transport, Mobiliari, etc.)

8.2.3.1. Tecnologia (Hardware, Software, Altres Tecnologies Clau)

8.2.3.2. Necessitats de Manteniment

8.2.4. PROCÉS DE FABRICACIÓ / PRESTACIÓ DEL SERVEI

8.2.4.1. Estratègia de Producció i Operacions

8.2.4.2. Descripció del procés

8.2.4.3. Planificació de l'activitat: Programa de producció

8.2.4.4. Recursos Necessaris (Materies Primes/Auxiliars i Energia)

8.2.4.5. Costos de Producció

8.2.4.6. Control de Qualitat

8.2.4.7. Mesures de Seguretat / Prevenció de Riscos Laborals

8.2.4.8. Factors Mediambientals

8.3. APROVISIONAMENT I LOGÍSTICA

8.3.1. La Política de Compres

8.3.2. Paràmetres d'Aprovisionament (Distància, Cost, Termini de Lliurament)

8.3.3. Programa de Compres i Aprovisionaments

8.3.4. Política de gestió d'estocs

9. PLA ECONÒMIC FINANCER

9.1. INTRODUCCIÓ

9.1.1. Estudi de viabilitat

9.2. INVERSIÓ

9.3. FINANÇAMENT

9.3.1. Recursos propis

9.3.1.1. Finançament propi

9.3.2. Recursos Aliens

9.3.2.1. Finançament aliè

9.4. PREVISIÓ D'INGRESSOS

9.4.1. Introducció

9.4.2. Vendes de Producte o Serveis

9.4.3. Estacionalitat de les Vendes

9.4.4. Forma de cobrament a clients

9.4.5. Ingressos Financers

9.4.6. Altres Ingressos

9.5. PREVISIÓ DE COMPRES DE MERCADERIES / PRIMERES MATÈRIES

9.5.1. Compres

9.5.2. Altres compres i proveïments necessaris per al desenvolupament de l'activitat

9.5.3. Forma de Pagament a Proveïdors

9.6. PREVISIÓ DE DESPESES

9.6.1. Despeses Generals

9.7. COMPTE DE RESULTATS

9.7.1. Què és?

9.7.2. Per què serveix?

9.8. TRESORERIA

9.8.1. Què és?

9.8.2. Per què serveix?

9.9. BALANÇ

9.9.1. Què és?

9.9.2. Elements d'actiu

9.9.3. Per què serveix?

10. PLA RECURSOS HUMANS

10.1. INTRODUCCIÓ

10.2. ORGANIGRAMA

10.2.1. Àrees / Departaments / Categories professionals

10.2.1.1. Funcions, Tasques i Responsabilitats

10.2.1.2. Nivell de Coneixements Tècnics

10.2.1.3. Importància de les activitats

10.2.1.4. Dimensió i Estructura de la Plantilla

10.3. EQUIP DIRECTIU

10.3.1. Habilitats Directives

10.3.2. Dirigir

10.3.3. Presa de decisions

10.3.4. Gestió del temps

10.3.5. Delegació

10.3.6. Lideratge

10.3.7. Treball en equip

10.3.8. Reunions productives

10.3.9. L'aspecte humà de l'empresa

10.3.9.1. Interrelacions i conflictes

10.3.9.2. Motivació

10.3.9.3. Comunicació

10.3.9.4. Perfils / Llocs Requerits

10.4. EQUIP HUMÀ EFICAÇ

10.4.1. Un impulsor

10.4.2. Un creatiu

10.4.3. Un observador

10.4.4. Un professional disciplinat

10.4.5. Un cohesionador

10.4.6. Un investigador

10.4.7. Un perfeccionista

10.5. POLÍTICA DE RETRIBUCIÓ

10.6. POLÍTIQUES DE RR.HH.

10.6.1. Pla de contractació

10.6.2. Polítiques de Selecció

10.6.3. Polítiques de Motivació

10.6.4. Polítiques de Formació

10.6.5. Pla d'Externalització de Funcions

10.6.6. La prevenció de riscos laborals

11. FORMES JURÍDIQUES I TRÀMITS

11.1. INTRODUCCIÓ

11.2. L'ELECCIÓ DE LA FORMA JURÍDICA

11.3. LES DIFERENTS FORMES JURÍDIQUES

11.4. SOCIETAT RESPONSABILITAT LIMITADA (S.L.)

11.4.1. Avantatges

11.4.2. Inconvenients

11.5. SOCIETAT COOPERATIVA (S.C.C.L.)

11.5.1. Avantatges

11.5.2. Inconvenients

11.6. PERSONA FÍSICA

11.6.1. Avantatges

11.6.2. Inconvenients

11.7. SOCIETAT CIVIL PRIVADA (S.C.P.)

11.7.1. Avantatges

11.7.2. Inconvenients

11.8. LES FORMES JURÍDIQUES. RESUM DE LES SEVES CARACTERÍSTIQUES

11.8.1. PERSONA JURÍDICA

11.9. TRÀMITS

11.10. DADES D'IDENTIFICACIÓ

11.11. CALENDARI D'EXECUCIÓ

11.12. INVERSIONS I DESPESES: FITES

11.13. PLANIFICACIÓ DEL PUNT ZERO

12. FISCALITAT

12.1. INTRODUCCIÓ

12.2. IMPOST SOBRE EL BENEFICI

12.3. IRPF

12.3.1. IRPF – Estimació Directa Normal

12.3.2. IRPF - Estimació Directa Simplificada

12.3.3. IRPF – Estimació Objectiva

12.4. IS - IMPOST DE SOCIETATS

12.4.1. Requisits Impost de Societats

12.4.2. Base i tipus

12.5. IVA - IMPOST SOBRE EL VALOR AFEGIT

12.5.1. Impost Valor Afegit (IVA.). Règim General

12.5.2. Recàrrec Equivalència. Característiques

12.6. RETENCIONS I OPERACIONS AMB TERCERS

12.6.1. IRPF - Retencions i ingressos a compte sobre el rendiment del treball i activitats econòmiques

12.6.2. IRPF - Retencions i ingressos a compte sobre l'arrendament de béns immobles

12.6.3. 347 - Declaració anual d'operacions amb tercers

13. TECNOLOGIA, INFORMACIÓ I COMUNICACIONS

13.1. INTRODUCCIÓ

13.2. MITJANS

13.3. HARDWARE

13.4. PROGRAMARI

13.5. PRONÒSTICS PER A LES TIC: L'ERA DE LA INTEGRACIÓ

13.6. CONSTRUINT L'ERA DE LA INTEGRACIÓ

13.6.1. Benvinguts a l'Era de la Integració.

13.7. L'ERA DE LA INTERNET DE LES COSES

13.8. IMERSOS EN UN NOU MÓN

13.9. PREPARANT-NOS PER AL FUTUR

13.10. COSTOS PUBLICITARIS A INTERNET

13.11. CPA (Cost per Acció)

13.12. CPC (Cost per Click)

13.13. CPM (Cost per Mil Impressions)

14. INVESTIGACIÓ, DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ

14.1. INTRODUCCIÓ

14.2. INNOVACIÓ

14.3. PROPIETAT INDUSTRIAL

14.3.1. Tràmits

15. QUALITAT, MEDI AMBIENT I PRL

15.1. INTRODUCCIÓ

15.2. QUALITAT

15.3. MEDI AMBIENT

15.4. LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

15.5. CERTIFICATS PER CONQUISTAR CLIENTS

15.5.1. Triar el més adequat

15.5.2. Dissenyar el pla

15.5.3. Implantació

15.5.4. Certificació

15.5.5. Renovació

15.6. EXEMPLES

15.6.1. Triselecta

15.6.2. S2 Grup

15.7. QUINS AVANTATGES APORTA?

15.7.1. Comercials

15.7.2. Imatge

15.7.3. Producció

16. PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

16.1. DADES DELS PROMOTORS

16.2. DADES DE L'EMPRESA

16.3. ACTIVITAT DE L'EMPRESA

16.3.1. Descripció del negoci

16.3.2. Objectius que es volen aconseguir

16.3.3. Descripció de l'activitat de l'empresa

16.3.4. Línies de Negoci/Productes/Serveis

17. FINANÇAMENT DE LES START UP

17.1. INTRODUCCIÓ

17.2. INTERÈS INTERNACIONAL

18. GUIA DE L'EMPRENEDOR

18.1. ETAPA INICIAL. DEFINICIÓ I OBJECTIUS

18.2. PRIMERA ETAPA. ANÀLISI DE PRE VIABILITAT

18.3. SEGONA ETAPA. PLANIFICACIÓ

18.4. TERCERA ETAPA. TRACTAMENT DE CORRECCIÓ I MILLORES

18.5. QUARTA ETAPA. VIABILITAT DEL PROJECTE

18.6. ETAPA FINAL. MUNTAR L'EMPRESA

19. DADES PER A L'ESTUDI DE PREVIABILITAT

19.1. INTRODUCCIÓ

19.2. DADES D'ESTUDI DE PREVIABILITAT

20.0.2. El mètode tradicional

20.0.3. El mètode Start Up

20. METODOLOGIA START UP VS NEGOCI TRADICIONAL

20.0.1. INTRODUCCIÓ

20.1. FONAMENTS DE LA METODOLOGIA START UP

20.2. PROCÉS EMPRENEDAMENT START UP

20.3. PROCÉS EMPRESARIAL D'UNA START UP

21. SÍNTESI DE L'EMPRENDIMENT AMB ÈXIT

21.1. PERFIL DE L'EMPRENEDOR

21.2. IDEA

21.3. EINES DE L'EMPRENEDOR

21.4. ETAPES DE L'EMPRENDIMENT

21.5. EINES DEL NEGOCI

21.6. PRODUCTE EXITÓS

21.7. SERVEI EXITÓS

22. GESTIÓ ESTRATÈGICA DE MÀRQUETING

22.1. INTRODUCCIÓ

22.2. SEGMENTACIÓ DE MERCAT. CONCEPTE I ENFOCAMENT

22.2.1. Passos clau per trobar el teu segment de mercat

22.2.2. Preguntes per segmentar un mercat

22.2.3. Segmentació del màrqueting digital

22.3. PLA DE MÀRQUETING

22.4. DESENVOLUPAMENT. ETAPES

22.5. POLÍTICA EMPRESARIAL

22.6. OBJECTIUS EMPRESARIALS

22.7. ANÀLISI ESTRATÈGICA DE L'EMPRESA

22.8. ANÀLISI DE L'ENTORN. ANÀLISI EXTERNA

22.8.1. Macro entorn

22.8.2. Micro entorn

22.9. ANÀLISI INTERN

22.10. ANÀLISI DAFO

22.11. CAME. OBJECTIUS I ESTRATÈGIES

22.12. ESTRATÈGIES COMPETITIVES GENÈRIQUES DE PORTER

22.13. EINES DE GESTIÓ I CONTROL DE LES ESTRATÈGIES

22.13.1. Matriu estratègica de Mckingsey

22.13.2. Matriu Ansoff

22.13.3. Matriu BCG

 Nota: Les inscripcions es portem a terme i es gestionen des del COGITI. També pots sol·licitar la inscripció al nostre web i posteriorment et farem arribar l'enllaç directe d'inscripció definitiva.
Condicions:

Anul·lació d’inscripcions:

Segons les inscripcions que es facin, l’acció formativa serà viable o no, per aquest motiu és important que notifiqueu les anul·lacions.

L'anul·lació s’ha de comunicar 48 h abans de l’inici de la formació a través del correu electrònic formacio@cetit.org, si no es facturarà el 100% de l’import de l’acció formativa.

Imatges i gravació del curs: t’informem que, en compliment del que disposa el RGPD, la normativa legal vigent en matèria de protecció de dades i la Llei 1/1982 de protecció civil, dret a l'honor, intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, durant el curs es faran fotografies i en determinats casos es gravaran i/o s’emetran en directe. En cap cas es publicarà el nom de l'Interessat. La imatge s’utilitza legitimada per l’interés legítim del Col·legi de promocionar aquests cursos i el seu possible visionat posterior per part dels assistents.

Pel fet d’assistir, aquestes imatges es conservaran i mentre estigui penjat el curs a la plataforma. Un cop hagi passat el termini per poder visionar-lo posteriorment aquest deixarà d’estar penjat a la plataforma i les imatges se suprimiran amb les mesures de seguretat adequades.

Així mateix, tens dret a sol·licitar l’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i la limitació i oposició al seu tractament dirigint-te al mail dpd@cetit.org. Per a més informació sobre els drets de protecció de dades, accedeix a la nostra web: http://www.enginyerstarragona.cat/home/article/privacitat.