Canvas Logo

[CURS] QUALITAT DE L'AIGUA RD 3/2023 I APLICACIÓ A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA (APPCC) Modalitat híbrida

Atenció!
Activitat anul·lada

Activitat Per a la teva empresa!

Organitza aquesta acció formativa a mida a la teva empresa! Contacta'ns aquí
Modalitat: 

Híbrida. El curs es pot seguir en modalitat presencial ( coffe break i dinar) o virtual en modalitat streaming. Caldrà especificar la modalitat a l'hora de fer la inscripció.

  • Presencial: a la seu del CETIT, Avinguda de Roma, 7 de Tarragona.
  • Online: plataforma webex
Dirigit a:

Professionals en enginyeria, estudiants d'enginyeria o ciències químiques i grau superior de formació professional, comandaments intermedis, operaris dintre del seu pla de carrera i a tot aquell professional que tingui activitat dins del camp de l’alimentació i els seus circuits.


Dates: 27 i 28 de febrer (dilluns i dimarts)
Horari: De les 9.00 a les 18.00 hores (inclou  dinar i coffe break)
Assistents: 6/25
Durada: 16 hores lectives
Programació:

MÒDUL 1 (27 de febrer,  dilluns)

1. Disposicions generals

a. Objecte

b. Definicions

c. Àmbit d'aplicació

2. Característiques i control de l' aigua de consum

a. Qualitat de l'aigua de consum

b. Control i vigilància de la qualitat de l'aigua

c. Mostratge i mètode danàlisi

3. Subministrament de l'aigua de consum

a. Zones de captació

b. Conduccions

c. Subministrament mitjançant cisternes i dipòsits mòbils

d. Tractament de potabilització

e. Dipòsits

f. Requisits tècnics i higiènics

g. Formació del personal

4. Avaluació i gestió del risc

a. Aspectes generals

b. Control de l'aigua a les zones de captació

c. Mètodes de gestió del risc

  • Preventius
  • Atenuació

d. Pla sanitari de l'aigua (PSA)

5. Transparència i gestió de la informació

a. Sistema d'informació nacional de l'aigua de consum (SINAC)

b. Transparència i accés a la informació

c. Intercanvi de la informació

MÒDUL 2 (28 de febrer, dimarts)

6. Que és APPCC (Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control)

a. Seguretat alimentària

b. Suport legal de l'APPCC

c. Esquema APPCC

d. Elaboració d'un Pla APPCC

  • Formació de l'equip
  • Tasques 1 a 12
  • Definicions

e. Exercici d'aplicació d'APPCC

  • Cadena de subministrament de l'oli d'oliva refinat
  • Conjunt d'operacions del processament del vi

7. Qualitat de l'aigua a la indústria alimentària (APPCC)

a. Criteris de qualitat

b. Punt de compliment a la indústria alimentària

c. Punt de mostreig

d. Tipus de controls

e. Tipus d'anàlisi i freqüència dels controls

f. Mostratge, laboratoris i mètodes d'anàlisi

g. Exempcions a l'àmbit de la indústria alimentària

8. Règim sancionador

a. Infraccions i sancions en matèria de salut pública

9. Entrada en vigor

10. Annexos I a XI

Documentació: La documentació estarà disponible a la plataforma entre 24 i 48 hores abans de l’inici de la formació. En el cas que hi hagi documentació addicional una vegada finalitzada la formació, us la facilitarem posteriorment.
Certificació: Una vegada finalitzada l’acció formativa, els alumnes obtindran un certificat d’assistència que es podran descarregar a la plataforma.
Objectius:

El curs ajudarà als partícipants a analitzar  en base a la legislació vigent, les visions actuals vers la problemàtica de l’alimentació humana i animal, amb criteris de sostenibilitat i a determinar els punts crítics i de control a les instal·lacions industrials amb producció destinada a l’alimentaria, complementada amb la realització de mini casos relacionats amb els coneixements adquirits vers la matèria presentada.

Nota: Es pot inscriure a mòduls independents.
Bonificacions: Gestionem els tràmits per tal que puguis beneficiar-te de la bonificació corresponent per formació.
Instruccions per bonificar:

1. Sol·licita els impresos al CETIT a formacio@enginyerstarragona.cat

2. Aporta tota la informació 10 dies naturals abans de l'inici del curs.

3. NOTA IMPORTANT: les bonificacions es porten a terme per mitjà d'una assessoria externa. Aquells que vulguin acollir-se a la bonificació de qualsevol acció formativa, el preu *s'incrementarà en un 20 % ( que també es podrà bonificar i recuperar).

*Import màxim 150 € (per empresa sol·licitant, independentment del nombre de treballadors que bonifiquin)

Condicions:

Anul·lació d’inscripcions:

Segons les inscripcions que es facin, l’acció formativa serà viable o no, per aquest motiu és important que notifiqueu les anul·lacions.

L'anul·lació s’ha de comunicar 48 h abans de l’inici de la formació a través del correu electrònic formacio@cetit.org, si no es facturarà el 100% de l’import de l’acció formativa.

Imatges i gravació del curs: t’informem que, en compliment del que disposa el RGPD, la normativa legal vigent en matèria de protecció de dades i la Llei 1/1982 de protecció civil, dret a l'honor, intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, durant el curs es faran fotografies i en determinats casos es gravaran i/o s’emetran en directe. En cap cas es publicarà el nom de l'Interessat. La imatge s’utilitza legitimada per l’interés legítim del Col·legi de promocionar aquests cursos i el seu possible visionat posterior per part dels assistents.

Pel fet d’assistir, aquestes imatges es conservaran i mentre estigui penjat el curs a la plataforma. Un cop hagi passat el termini per poder visionar-lo posteriorment aquest deixarà d’estar penjat a la plataforma i les imatges se suprimiran amb les mesures de seguretat adequades.

Així mateix, tens dret a sol·licitar l’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i la limitació i oposició al seu tractament dirigint-te al mail dpd@cetit.org. Per a més informació sobre els drets de protecció de dades, accedeix a la nostra web: http://www.enginyerstarragona.cat/home/article/privacitat.

Ponents

  1. ANGEL GUTIÉRREZ DE LAMAProfessor Associat de la URV des de 2002. Vida laboral: Direcció de processos, producció i projectes en la indústria química del petroli i petroquímics. Professional en alta direcció. Professor del Màster en Direcció d’Operacions Logístiques
  2. JOSEP ENRIC MAÑÉ LORANEnginyer Tècnic Industrial. Professor Associat de la URV des de 1999. Vida laboral a Enginyeries, Àrea de SQEH. Director d’empresa dedicada a la logística dels productes químics. Professional en alta direcció. Director Màster en Direcció d'Operacions Logístiques