Canvas Logo

MÉS DE 250 PROFESSIONALS PARTICIPEN AL DIA DE LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA

L’entrada en vigor del nou Certificat d’Eficiència Energètica el proper 1 de juny va motivar aquest dimecres la celebració d’una jornada especial, convocada pel Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, el Col•legi d’Administradors de Finques de Tarragona i el Col•legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, que va reunir a més de 250 assistents.

La Sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona va acollir aquest acte on una dotzena de ponents, representants dels tres col•legis, de l’administració autonòmica, empreses privades i universitats, van analitzar la posada en funcionament del nou Decret que marca la creació del Certificat d’Eficiència Energètica. Entre els assistents hi havia el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana i President de l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; el Tinent d’Alcalde de Treball, Activació Econòmica i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor; o el Cap d’Unitat d’Eficiència Energètica de l’Institut Català de l’Energia, Lluis Morer.

Tots ells, fins a una dotzena de ponents, van apropar als assistents les eines i utilitats per realitzar la certificació, les mesures per a reduir les emissions de CO2, l’anàlisi per saber com afectarà l’obligatorietat de disposar de l’etiqueta energètica a tota oferta, promoció i publicitat, dirigida a la venda o arrendament d’un habitatge o local, o les formules per aconseguir una rehabilitació eficient per una ciutat sostenible. També es van posar sobre taula altres temes com ara l’oportunitat que suposa per als tècnics especialistes en edificació, i les noves perspectives, participar en el procés de qualificació energètica.

La jornada es va cloure amb una taula rodona amb les preguntes dels assistents i evidenciant que ara cal apropar la realitat del nou Decret i la certificació a la societat amb la màxima proximitat. Cal recordar que l’obligatorietat de disposar del certificat té incorporades diferents premisses, tant per a propietaris com per a llogaters dels immobles, com ara la possibilitat d’acollir-se a ajuts per part de la Generalitat però també amb l’advertiment que poden haver-hi sancions en cas que no es disposi d’aquesta certificació.

L’etiqueta d’eficiència és una altra pas més vers una millor informació dels usuaris a l’hora d’accedir a l’habitatge. Una mesura complementària a una altra relativament recent, la implantació de la inspecció tècnica dels edificis, en funcionament des de finals del 2010 i amb la que llogaters o compradors podran conèixer l’estat general de l’edifici i les deficiències que en puguin existir.

L’etiqueta serà similar a la que trobem actualment als electrodomèstics, i classificarà l’habitatge en funció de la seva despesa en energia. La classificació anirà de la lletra G, que correspon a un habitatge amb una despesa molt elevada, fins la lletra A, el més eficient.

Font : TotTarragona